Ismo Leikola: ”Miten tuo on voinut naurattaa ketään?”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Huippusuosittu suomalainen stand up -koomikko Ismo Leikola on saavuttanut alalla vankan jalansijan samalla kun koko ala on tullut Suomeen jäädäkseen. Staran haastattelussa Leikola kertoi kuinka lajin suosion kestävyys on kyseenalaistettu, mutta hänen mielestään turhaan.

– Monethan sanovat koko ajan, että tämä on vain ohimenevä buumi. Mutta kyllä sen tietää, ettei tämä tästä mihinkään katoa. Stand up on niin hyvää, eikä komedia muissakaan maissa ole kadonnut, hehkuttaa mies ja myöntää, että aika on muokannut osaltaan esitettävää komiikkaa, Ismo Leikola kertoi Staralle.

Ismo myöntää, että aiemmin meni myös läpi niin sanotusti ”paskempi läppä”. Eniten miestä harmittaa, ettei hän tullut nauhoittaneeksi ensimmäisen esiintymisvuoden keikkojaan. Hän myös aprikoi mielessään, voisivatko menneet vitsit vielä toimia lavalla.

– Olisi kiva kokeilla niitä. Kyllä jotkut niistä vitseistä voisivat vieläkin toimia, mutta osa on sellaisia, ettei tajua miten tuo on ikinä voinut naurattaa ketään. Taso on parantunut ja vaatimustaso noussut.