Tässä ovat avaimet parempaan ja pidempään parisuhteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Erotilastojen piikkivuosina on sopiva hetki pysähtyä miettimään, millä keinoin parisuhde pysyisi koossa ja pitkäikäisenä. Vaikka monet vinkeistä ovat seurusteleville lähes itsestäänselvyyksiä, kannattaa parisuhteen hyvinvointia vaalia myös pienien tekojen avulla.

Kun rakkaussuhde perustuu myös ystävyyssuhteeseen, on kumppaneiden helpompi tulla toimeen keskenään. Miksi et olisi myös rakastettusi ystävä, sillä yhdessähän sitä elämää jaetaan? Parisuhteessa pitää pystyä puhumaan kaikesta – aivan kuten sydänystävienkin kanssa.

Vaikka kaikki tämän jo tietävät, on se hyvä kerrata: Älä petä! Pettämällä karistat viimeisenkin kunnioituksen kumppaniasi kohtaan. Etenkin jos pettämisestä jää kiinni, on parempi muistaa, että vaikka kumppani antaisi pettämisen anteeksi, ei hän tulee sitä varmasti koskaan unohtamaan, Femail First painottaa.

Parisuhteelle pitää myös antaa aikaa. Ikävän sanotaan lisäävän tunnesidettä kumppaniin, mutta mikään ei voita aitoa yhdessäoloa. Rakkaussuhteessa kannattaa olla spontaani, sillä rutiineihin jumahtaminen ja kaavoihin kangistuminen tekee yhdessäolostakin tylsää. Älä myöskään unohda kertoa kumppanillesi, kuinka paljon hänestä välität. Voit osoittaa rakkautta monella tapaa, mutta joskus jopa kaupungilla kädestä kiinni ottaminen ja pusun poskelle antaminen riittävät.

Mikäli ajan myötä parisuhde muuttuu pahvin makuiseksi, voit myös leikkiä kumppanin kanssa meneväsi ekaa kertaa treffeille tai maustaa suhdetta muulla keinoin. Muistelkaa vaikka yhdessä, miten tapasitte ja miltä suhteen alkuajat tuntuivat. Yhteisen elämän kannalta on myös tärkeää asettaa yhteisiä tavoitteita tulevaisuuteen sekä kokea kaikkea uutta ja ihmeellistä yhdessä.

Rakkauselämässä toimii minä + sinä = me -kaava. Parisuhteessa täytyy kuunnella, kiittää ja kunnioittaa, jotta onnen avaimet pysyvät taskussa pitkään. Silti partnereiden on järjestettävä myös omaa aikaa. Vaikka seurustelet, muista olla itsenäinen ja viettää aikaa ystäviesi kanssa.