Brad Pittin uusi elokuva sivalsi Kiinaa – palautettiin leikkauspöydälle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin kultapari Brad Pitt ja Angelina Jolie ovat seurustelleet jo seitsemän vuoden ajan, ja pariskunnalla on kuusi lasta, joista kolme on adoptoitu. Näyttelijöillä on perhe-elämästään huolimatta vieläkin aikaa esiintyä suuren luokan Hollywood-elokuvissa.

Nyt Brad Pittin tähdittämä zombie-epidemiasta kertova World War Z -elokuva on joutunut takaisin leikkauspöydälle. Elokuvasta poistetaan juonikuvio, jossa maailmaa uhkaava virus saa alkunsa Kiinasta. Kiina on nykyään yksi maailman suurimmista markkina-alueista Hollywood-tuotoksille, ja valtioon viittaamisen negatiivisessa yhteydessä pelätään heikentävän elokuvan levitysmahdollisuuksia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hollywood-elokuvia muokataan jälkikäteen Kiinan levitystä silmälläpitäen. The Wrap -verkkosivuston mukaan saman kohtalon ovat kokeneet myös esimerkiksi Iron Man 3, Skyfall ja Cloud Atlas.

Brad Pittin tähdittämä World War Z -elokuva on puolestaan ollut vastatuulessa jo pidemmän aikaa. Elokuvan ensi-iltaa kaavailtiin alun perin joulukuulle 2012. Se kuitenkinkin siirtyi kesälle 2013, sillä lukuisia elokuvan käsikirjoitusta päätettiin muokata ja useita kohtauksia kuvattiin uudelleen.