Asiantuntijat huolissaan: Menestys noussut Justin Bieberin päähän?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nykyään tähtikulttuuri on muuttunut yhä paljastavampaan suuntaan sosiaalisen median ja uuden sukupolvien artistien myötä. YouTube-videoillaan maailmanmaineeseen noussutta kanadalaista pop-prinssi Justin Bieberiä on tituleerattu viimeisen vuoden aikana maailman suurimmaksi tähdeksi.

Hänen repertuaarinsa käytöstä, ulkoasua ja esiintymisiä myöten muistuttaa kuitenkin huomattavasti erästä toista popmaailman ikonia. Nyt asiantuntijat ja tähden lähipiiriin kuuluvat henkilöt ovatkin vakuuttuneita siitä, että Justin Bieberin viimeaikaiset omituisuudet johtuvat tämän idolin Michael Jacksonin matkimisesta.

19-vuotias teini-idoli nähdään nykyään harva se päivä paparazzikuvissa Jacksonin tavoin naamio kasvoillaan tai kasvot esimerkiksi huivilla peitettyinä. Vielä hän ei ole kuitenkaan pukeutunut muslimien suosimaan burka-kaapuun, jota voitiin bongata popin edesmenneen kuninkaan asustuksessa.

Bieberin lähipiiriin kuuluva lähde uskoo, että menestys on noussut Justinin päähän, eikä hän enää välitä mitä suuri yleisö ajattelee hänestä. Hän matkii Michael Jacksonia, joka matkusti ympäri maailmaa Bubbles-simpanssinsa kanssa. Justin hankki itselleen Mally-nimisen lemmikkiapinan ja yritti vastikään salakuljettaa sitä Saksaan.

Tämä ei kuitenkaan riitä popparille, vaan lähteen mukaan Justin haluaa itselleen oman villieläimiä täynnä olevan eläintarhan, jollainen Jacksonilla oli Neverland-kotitilallaan. Bieber ei ole vuosien mittaan salaillut ihailuaan Thriller-hitin esittäjää kohtaan. Musiikillisia vaikutteita kuullaan esimerkiksi We’ve Got a Good Thing Going ja Maria -kappaleilla, joilla tähti on ottanut vaikutteita Jacksonin tuotannosta.

– Käytämme Michaelia mallina. Monet hänen urallaan tekemänsä asiat olivat hyviä, jotkut niistä olivat huonoja. Hän oli kuitenkin menestunyt nuorena ja vanhana. Otan urallani mallia Michaelin tekemistä päätöksistä, miten hän esimerkiksi säilytti nuoret faninsa ja piti elämänsä yksityisenä, kertoi Justin Bieber aiemmin The Sun -lehdelle.

Lähipiiri pitää poptähden käytöstä ”hulluna sankarin palvontana”. Käytösasiantuntija tohtori Pam Spurrin mukaan Bieberin viimeaikainen käytös kertoo siitä, että superlahjakkaalla nuorukaisella menee tällä hetkellä liian lujaa. Hän vertaakin Bieberin elämää hurjaan vuoristoratakyytiin, jossa ei käytetä toimivia jarruja. Tulevaisuus näyttää, onko popparin kohtalona päätyä Jacksonin tavoin traagiseksi esimerkiksi muille tähdille.