Hollywood-hakkerit iskivät jälleen – supertähdet uhreina

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin hakkereiden jätti-iskusta, jonka uhriksi joutui suuri joukko Yhdysvaltain eturivin julkkiksia. Hakkereiden verkkosivusto paljasti muun muassa Beyoncen, Donald Trumpin, Kim Kardashianin ja Kanye Westin yksityisiä tietoja.

Sivusto suljettiin nopeasti viranomaisten toimesta. Nyt paljastussivu on kuitenkin palannut, ja tällä kertaa hakkerit ovat tuoneet julki myös kuuden uuden tähden yksityiseksi luokiteltuja taloudellisia tietoja. TMZ-sivuston mukaan uusia tietomurron uhreja ovat muun muassa Angelina Jolie, Lady Gaga, Dennis Rodman ja Robert De Niro.

Verkkosivustolla on julkaistu tähtien, poliitikkojen ja virkavallan edustajien sosiaaliturvatunnuksia, luottokorttitietoja ja lainavelkojen määriä. Uuden sivun verkkotunnuksen loppuosa on .re, joka viittaisi sen toimivan Madagaskarin lähellä sijaitsevalta Réunionin saarelta käsin.

Viranomaiset aloittivat ensimmäisen verkkosivuston aikaan mittavan tutkimusoperaation tietomurtoon syyllistyneiden kiinniottamiseksi. Myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisin, FBI:n, kerrotaan tutkivan tapausta. Toistaiseksi yhtäkään tapaukseen liittyvää pidätystä ei ole kuitenkaan tehty.