American Idol floppasi rajusti – kaikkien aikojen surkein tulos

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Brittiläisen televisiomogulin Simon Cowellin luoma American Idol -lauluohjelma on vuosien varrella tuonut musiikkimaailmaan esimerkiksi Kelly Clarksonin ja Adam Lambertin kaltaisia tähtiä. Nyt 12. kauttaan pyörivä sarja on pahoissa ongelmissa katsojalukujen kanssa.

Parhaimpina aikoina laulukilpailua katsoi keskimäärin 30 miljoonaa amerikkalaista per jakso. Nicki Minajin, Mariah Careyn, Keith Urbanin ja Randy Jacksonin tuomaroima viimeisin tuotantokausi keräsi ainoastaan 11,48 miljoonaa katsojaa per jakso, kertoo Radar Online -sivusto. Kyseessä on koko sarjan vähiten seurattu tuotantokausi.

Katsojalukujen romahtaminen on laajalti yhdistettävissä muiden lauluohjelmien suosion kasvuun. Ohjelman luojalle Simon Cowellille uutinen ennätyshuonoista katsojaluvuista tuskin tulee iloisena yllätyksenä. Lähiaikoina miehen toisen suuren lauluohjelman, The X Factorin kerrottiin olevan samoissa ongelmissa American Idolin lailla heikkojen katsojalukujen johdosta.