Papit eivät karkottaneet demoneita – mies haastoi oikeuteen

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Yksi elokuvahistorian tunnetuimmista elokuvista on samannimiseen kirjaan perustuva Manaaja. Eräs romanialaismies on nyt noussut otsikoihin, koska hänen pappinsa eivät oikein onnistuneet tosielämän manauksessa. Mies päätti tämän johdosta haastaa papit oikeuteen.

34-vuotias Madalin Ciculescu väittää, että hänen omistamansa yritys oli riivattu. Mies värväsikin neljä paikallista ortodoksipappia ja -piispan manaamaan demonit pois. Loppujen lopuksi demonit kuitenkin siirtyivät myös hänen kotiinsa, ja tämä Ciculescun mukaan johtui pappien epäonnistuneesta manaamisesta, Daily Mail uutisoi.

Asianajajana työskentelevä romanialaismies päätti haastaa demonien karkottamista useaan otteeseen koettaneet kirkonmiehet oikeuteen. Ciculescun mukaan papit ja piispa syyllistyivät ”uskonnolliseen menettelyvirheeseen” onnistuttuaan vain pahentamaan demoni-ongelmaa. Tähän mennessä miehen kanne on kuitenkin hylätty jo kahdessa romanialaisessa oikeuskäsittelyssä, mutta lannistumaton asianajaja aikoo viedä jutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen eteen.

– He eivät poistaneet demoneita, jotka tekevät pahoja hajuja, kuten he lupasivat, ja näen edelleen kaikenlaisia demoneita eläinten muodossa, yleensä korppien mutta myös muiden asioiden muodossa, ne tekevät elämästäni onnettoman, Madalin Ciculescu selitti oikeudessa.