Nyt se on tutkittu! Optimisti on terveempi – asenteella yllättäviä terveysvaikutuksia

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Moni on varmasti huomannut, että huonoinkin päivä saattaa parantua huomattavasti ajattelemalla positiivisesti. Nyt tutkijat ovat saaneet selville, että positiivisella ajattelulla on yllättäviä vaikutuksia terveyteemme.

7.000 ihmisen elintapoja tarkastellut amerikkalaistutkimus sai nimittäin selville, että elämän tarkoituksellisena kokevilla ihmisillä on 73 prosenttia pienempi riski saada sydänkohtaus. Michiganin yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan elämän tarkoituksellisena kokeminen parantaa fyysistä terveyttä ja elämänlaatua, Daily Mail kertoo. Hyviin terveysvaikutuksiin vaikutti myös se, että tutkimuksen kohteet kokivat olevansa tarvittuja.

Tutkimuksessa yli 50-vuotiaita miehiä ja naisia seurattiin viiden vuoden ajan. Tänä aikana heille suoritettiin mittavia psykologisia testejä. Tutkijat huomasivat, että optimistisilla ihmisillä oli muita pienempi riski saada sydänkohtaus. Posiitivisen ajattelun on aiemmin todistettu vähentävän stressihormonina tunnetun kortisonin eritystä.

– Ehkä eläkkeelle jääminen ei sovi kaikille, Lancasterin yliopiston Cary Cooper kommentoi tutkimuksen tuloksia elämän tarkoituksellisuudesta.