Star Trekin aito avaruusase myytiin jättisummalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin näyttelijöihin aikoinaan lukeutunut William Shatner on menestynyt valkokankaalla ja televisioruuduissa. Star Trek -sarjan myötä tähdeksi noussut mies on tehnyt uraa myös artistina, sillä tähti on julkaissut lukuisia spoken word -levyjä.

Nyt Star Trek -televisiosarjan kuvauksissa 1960-luvulla käytetty ase on myyty huutokaupassa huippuhinnalla. Kapteeni Kirkin roolihahmon käyttämä ase huudettiin Julien’s Auctions -huutokaupassa lopulta 231.000 dollarilla, vaikka hinnan odotettiin nousevan vain 70.000 dollariin. Ensimmäisen kerran ase nähtiin Star Trekin toisessa pilottijaksossa.

Kuva: Julien's Auctions
Kuva: Julien’s Auctions

79-vuotias kanadalaissyntyinen William Shatner nousi 1960-luvulla kulttisuosioon esittäessään Star Trek -televisiosarjassa USS Enterprisen kapteeni James T. Kirkin roolia. Hän on kirjoittanut roolistaan seitsemän kirjaa. Sittemmin Shatner on nähty kymmenissä elokuvissa ja yli sadassa televisio-ohjelmassa. Hänen ensimmäinen levytyksensä julkaistiin vuonna 1968, ja yhteensä levyjä on ilmestynyt kuusi. Vuonna 2011 vuorossa on seitsemäs albumi Seeking Major Tom.