Namibian peltokuviot eivät olekaan UFO-kuvioita – luonnollinen selitys löytyi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Namibian pelloille ja niityille ilmestyy säännöllisesti halkaisijaltaan lähes 15 metrin kokoisia ympyräkuvioita, joiden alkuperää on arvuuteltu jo vuosikymmenten ajan. Kuvioista on syytetty muun muassa ulkoavaruuden vierailijoita.

Kuva: Reddit
Kuva: Reddit

Hampurin yliopiston kasvitieteilijät ovat paljastaneet vihdoin syyn lukuisille Namibian ympyräkuvioille. Ruohikko on nimittäin syöty pois psammotermes-termiittien toimesta. Ötökät ovat syöneet ruohonjuuret ympyrän muotoon siten, että keskellä oleva alue on jäänyt paljaaksi.

Tutkimuksen julkaissut Science-lehti paljasti, että tiedemiehet ovat pitäneet termiittejä kuvioiden syynä jo usean vuoden ajan, mutta he eivät olleet saaneet kerättyä tarpeeksi todisteita ennen kuin nyt.