Pikkupoika sai potkut koulusta – syynä väärä hiustyyli

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Irokeesi on hiustyyli, jota on nähty ihmisillä jo vuosikymmenten ajan. Vaikka kampaustyyliä on pidetty lähinnä erilaisia alakulttuureja edustavien ryhmittymien, kuten punkkareiden, tavaramerkkinä, on lyhyempiä irokeesejä nähty niin lapsilla kuin aikuisillakin.

Nyt pikkupoika on erotettu koulusta hänen irokeesikampauksensa takia. Koulun henkilökunta piti pojan kampausta häiritsevänä ja koulun pukeutumissääntöjä rikkovana. Englantilainen pikkupoika Ethan Clos pitää sukulaisineen ja kavereineen hiustyyliä hienona.

Kuva: WhioTV.com
Kuva: WhioTV.com

Jopa Ethanin mummo kertoi Whio TV -televisiokanavalle, että irokeesi on hauska, eikä eroa kovinkaan paljoa muista muotikampauksista. Poika ajettiin kaljuksi viikonloppuna ja hän sai eilen maanantaina palata kouluun.

80-luvulla oli muotia leikata hiusten päälaelle siili ja jättää niskaan hehkeä takamulletti tai ”hiirenhäntä”. Ysärinä siirryttiin patamalliseen hiustyyliin, ja teinisarjat antoivat esimerkkiä, minkälainen ”heittari” tuli hiuksissa olla. 2000-luvulla miesten hiuksiin ilmestyi hyppyri ja sittemmin ohimolle laskeutuva emokampaus. Irokeesi oli alun perin amerikkalaisen intiaaniheimon nimi ja tunnusomainen piirre.