Tutkimus vahvisti: Peniksen koolla on todellakin merkitystä!

Lifestyle · Stara.fi

Ihmiset ovat todennäköisesti koko olemassaolonsa ajan pohtineet mitä merkitystä on miehen sukuelimen koolla suhteessa suvun jatkamiseen ja seksin nautinnollisuuteen. Asiasta on luonnollisesti tehty myös runsaasti tutkimuksia, joista tuorein julkaistiin 8. huhtikuuta.

Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan peniksen koko on suhteessa miehen pituuteen ja vartalon muotoon. Samalla vahvistui, että naiset arvottavat miehiä usein peniksen koon perusteella.

Peniksen koolla ja miehen pituudella on molemmilla suunnilleen yhtä suuri vaikutus vastakkaiseen sukupuoleen. Pituuden ja peniksen koon lisäksi myös leveillä hartioilla, paksuilla olkapäillä ja kapealla lantiolla oli merkittävä vaikutus naisten mielenkiintoon.

Australialaiseen tutkimukseen haastateltiin 105 heteronaista, jotka kertoivat tuntemuksistaan katsoessaan valokuvia eri näköisistä ja kokoisista alatomista miehistä. Lyhyiden ja pyöreiden miesten kiinnostavuus naisten silmissä kasvoi huomattavasti, kun heidän peniksensä koko kasvoi. Suurikokoisilla miehillä suurella peniksellä oli kuitenkin suurempi vaikutus kuin pienikokoisilla miehillä.