Ferrari, Lamborghini ja Aston Martin kilpailivat vuoristotiellä – tässä tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Voiko Ferrari F12 Berlinetta päihittää Aston Martin Vanquishin nopeudellaan, mutta voittaa myös Lamborghini Aventadorin? Nämä kolme superautoa testasivat nyt paremmuuttaan italialaisella vuoristotiellä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kiehtova ajotesti syntyi, kun liki 285.000 euron arvoinen ja 6,3-litraisella V12-moottorilla varustettu Ferrari kaasutti sekä Lamborghinia että Aston Martinia nopeammin. Lamborghini Aventador LP700-4 on kuitenkin joukon kallein auto, sillä sen hinta yltää testin suorittaneen Evo-autolehden mukaan peräti 293.400 euroon.

Kun Aventadorissa on 6,5-litrainen 12V-moottori, on Aston Martinin testiin osallistuneella Vanquish-mallin 12V-moottorilla tilavuutta ”vain” 5,9-litraa. Vanquish on myös joukon edullisin, sillä sille jää hintaa 225.690 euroa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ferrarin salaisuutena ovat sen upeat hevosvoimat, sillä italialaisesta superautosta niitä löytyy peräti 730 hp, kun kilpailussa ajetulla Lamborghinilla niitä on 690 hp ja Aston Martinilla 565 hp. Myös auton paino sekä kiihtyvyys olivat ratkaisevana tekijänä.