Alastomat pyöräilijät ällistyttivät Brasiliassa – näyttävä mielenilmaus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Polkupyöräily on ainakin eurooppalaisille yksi yleisin tapa liikkua paikasta toiseen. Esimerkiksi Kööpenhaminassa ja Amsterdamissa ihmiset liikkuvat mielellään pelkästään polkupyörillä. Myös Suomessa on panostettu viime vuosina pyöräilijäystävällisempiin liikenneolosuhteisiin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Brasiliassa ei olla yhtä tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen, sillä paikalliset pyöräilijät ovat ryhtyneet äärimmäisiin keinoihin parempien polkupyöräväylien saamiseksi. AFP-uutistoimiston mukaan alastomat polkupyöräilijiät valtasivat Brasilian kadut protestina kaupungin heikolle liikenneturvallisuustilanteelle. Mielenilmauksessa sattui myös vakava onnettomuus, kun useita loukkaantui auton ajaessa pyöräilijöiden päälle.

Alastoman pyöräilijät vaativat kaupunkiin lisää pyöräteitä. Mielenilmaukseen osallistui myös vaatteet päällä polkeneita pyöräilijöitä, mutta pääasiallisena ideana olikin vain herättää huomiota ja vallata kaupungin ajotiet polkupyörille. Polkupyöräily on protestiin osallistuneiden mielestä ympäristöystävällinen ja kuntoakohentava liikkumismuoto, jota valtion tulisi ehdottomasti tukea enemmän.