Disneylandin prinsessojen elämä ei olekaan ruusuilla tanssimista?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ympäri maailmaa sijaitsevat Disney-aiheiset huvipuistot ovat maailman tunnetuimpia matkailukohteita. Yksi lasten suurimmista haaveista onkin päästä edes kerran elämässään käymään tällaiseen satuhahmojen täyttämään puistoon.

Nyt Disney-puistojen työntekijät ovat paljastaneet karun totuuden työstä. Entiseksi hahmoksi esittäytyvä henkilö väittää nimittäin Redditissä, että Disney-hahmojen näyttelijöiden ei pelkästään pidä näyttää esittämältään hahmolta, vaan heidän täytyy myös osata Disney-elokuvien vuorosanoja, pysyä roolissaan koko työvuoronsa ajan sekä taitaa tanssiminen ja laulaminen.

Entinen Lumikin, Ihmemaan Liisan ja Helinä-keijun esittäjä kertoo, että näyttelijöiden ikään, asenteeseen sekä vartalon kokoon ja ulkonäköön kiinnitetään huimasti huomiota. Esimerkiksi Disney-prinsessaksi pääseminen edellyttää pitkien koe-esiintymisten läpikäymistä ja lukuisia haastatteluita. Valitut näyttelijät koulutetaan rooliinsa viiden päivän tehokurssilla, jossa opiskellaan muun muassa Disney-elokuvien vuorosanoja.

Pelkästään työpäivään valmistautuminen maskeerauksineen ja pukeutumisineen kestää naisen mukaan ainakin tunnin. Prinsessan palkka oli noin 10 – 12 euroa tunnilta. Työpäivän aikana ei saa istua hetkeksikään, vaikka hänen mukaansa näyttelijän on pidettävä jatkuvaa hymyä ja roolia päällä – prinsessaääntä myöten. Ex-prinsessa kuitenkin myöntää nauttineensa työstään varjopuolista huolimatta, ja saaneensa huvipuiston muista työntekijöistä paljon ystäviä. Kertomuksen todenperäisyyttä ei ole vahvistettu.