Tiedemies väittää keksineensä aikakoneen: ”Näkee tulevaisuuteen!”

Digi Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aikamatkustus on suosittu sci-fi-aihe, josta on kuultu tarinaperinteessä ja viihteessä jo pitkään. 1980-luvulla kulttimaineeseen nousivat esimerkiksi näyttelijä Michael J. Foxin tähdittämät Paluu tulevaisuuteen -elokuvat, joissa kuljetaan ajassa.

Nyt iranilaisen keksijän väitetään keksineen aikakoneen, joka pystyy ennustamaan tulevaisuuden 98 prosentin tarkkuudella. Ali Razeghi kertoo, että kone pystyy antamaan tietoja ihmisen elämästä 5 – 8 vuoden päähän otettuaan lukemat henkilön kosketuksesta.

Tiedemiehen mukaan Iranin hallitus voi käyttää keksintöä ennustaakseen sotilaallisia konflikteja sekä valuuttojen ja öljyn arvojen muutoksia. Razeghin kehittämä laite on kannettavan tietokoneen kokoinen. Se hyödyntää monimutkaisia algoritmeja, joiden kehittämiseen miehellä meni vuosia.

Keksijä ei ole paljastanut konkreettisia yksityiskohtia laitteesta. Hänen mukaansa kone ei vie tulevaisuuteen, vaan se tuo tulevaisuuden käyttäjän ulottuville, uutisoi Daily Mirror -lehti.