Pohjois-Korean uhkauksessa nolo virhe – kuka ostaisi Kimille kartan?

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Korea on tarjonnut maailmalle viime viikkoina harvinaisen paljon uutisoitavaa, kun pieni ja köyhä maa on uhitellut ydinmahdillaan erityisesti Yhdyvalloille. Uhittelut ovat kuitenkin olleet tähän saakka lähinnä tragikoomisia yrityksiä, eikä tilanne ole siitä muuttunut.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Pohjois-Korea on nimittäin julkaissut Uriminzokkiri-verkkosivustollaan uhkailuvideon, jonka mukaan se suunnittelee iskevänsä ydinaseilla useisiin kohteisiin. Videon perusteella vaarassa ovat Washington DC, Los Angeles, Honolulu ja yllättäen myös Colorado Springs.

Colorado Springsin eksyminen kartalle on ilmeisesti ollut yritys kohdistaa ydinaseisku ilmapuolustuksen keskukseen Noradiin. Ongelmaksi kuitenkin muodostui videon mukaan se, että Pohjois-Korea ei näytä tietävän missä kaupunki kartalla sijaitsee. Colorado Springs sijaitsee kartalla aivan väärässä paikassa, jossain Louisianan osavaltion alueella.