Antti Tuisku KIDSing-kohusta Staralle: ”Lapsista pidetään älyttömän hyvää huolta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen poptaivaan kuumin kiintotähti Antti Tuisku tuomaroi parhaillaan KIDSing-ohjelmaa. Kyseinen televisiosarja on jo ehtinyt herättää kritiikkiä, koska sen epäillään hyödyntävän sarjassa esiintyviä lapsilahjakkuuksia.

Stara tapasi Antin Tampereella hänen kiertueensa aloituskeikan yhteydessä, ja miehellä olikin paljon sanottavaa asiasta vallinneeseen keskusteluun. Tuisku kertoi Staralle, että hänen mielestään toimittajilla olisi paljon mietittävää siinä, miten asiasta uutisoidaan.

– Eilen oli valitettava uutinen Seura-lehdessä, missä oli tehty useamman aukeaman uutinen siitä, että lapset tekevät riistosopimuksia näihin isoihin levy-yhtiöihin. Siinä oli yleistetty asiaa tosi vääristävään sävyyn. Olen itse keskustellut tämän toimittajan kanssa ja antanut kommentit, joista murto-osa päätyi lehteen, aloitti Antti.

– Me ollaan alusta asti pidetty näistä lapsista älyttömän hyvää huolta. Ne sopimukset, joita tehdään on sopimussalaisuuksia, eikä niitä voi lähteä yksityiskohtaisesti aukomaan. Ne ovat kuitenkin ihan standardin mukaisia työsopimuksia, jollaisia olen itsekin urani alussa solminut.

– Kun ollaan tekemisissä lasten kanssa, se on niin herkkä aihe, että toimittajien on helppo repiä polemiikkia ja keskustelua. Jutut on helppo saada myymään sillä, että me tehtäisiin jotain väärin. KIDSing on suomalainen formaatti, mikä mahdollistaa sen, ettei olla kiinni missään amerikkalaisessa isossa tuotantoyhtiössä, joka sanelee meille ehtoja.

– Pystymme pitämään lapsista hyvän huolen. Meillä ei ole samanlaisia levytyssopimuksia kuin monikansallisissa formaateissa, kertoi Tuisku.

– Haluaisinkin heittää haasteen toimittajille, jotka tästä asiasta haluavat vielä kirjoittaa – menkää ja haastatelkaa kaikkia kilpailuun osallistujia ja vanhempia. Musta tuntuu, että sieltä kuuluisi se totuus. Ihmetyttää, ettei sitä ole edelleenkään tehty. Kovasti tästä jaksetaan kirjoittaa ja kritisoida, mutta kertaakaan me ei olla kuultu, mitä lasten ja vanhempien mielessä liikkuu, kommentoi poptähti.

Katso Antti Tuiskun videohaastattelu tästä: Osa 1 ja osa 2.

Staran haastattelun lisäksi Antti Tuisku avasi sanaisen arkkunsa Facebook-fanisivustollaan, jonne tähti kirjoitti tavoistaan poiketen pitkän viestin aiheesta. Hän vetoaa kirjoituksellaan median edustajiin, joilta pyytää puoluteetonta näkemystä KIDSing-kirjoittelussa. Julkaisu on saanut puolessa vuorokaudessa jo liki 800 tykkäystä ja herättänyt fanien kannustusryöpyn.