Justin Bieberin Twitter-kohu paisuu – fanit eivät tunne Anne Frankia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Teinitähti Justin Bieber putosi vastikään Twitter-kuninkaan pallilta, kun paljastui, että miehen 37,3 miljoonasta seuraajasta puolet oli tekaistuja.

Äskettäin Justin vieraili Amsterdamissa Anne Frankin talossa, jossa kuuluisa sota-ajan juutalaisikoni piileskeli natseilta. 19-vuotias kanadalaispoppari kirjoitti talon vieraskirjaan lämminsävyisen viestin, joka aiheutti kuitenkin verkossa vastalauseiden myrskyn.

– On upeaa päästä tulemaan tänne. Anne oli upea tyttö. Toivottavasti hän olisi ollut Belieber, Justin Bieber kirjoitti.

Anne Frank -talon henkilökunta julkaisi Bieberin viestin Facebook-sivullaan, jolloin se päätyi tuhansien verkon käyttäjien luettavaksi. Asiasta nousi myrskyisä keskustelu, ja monet ihmiset pitävät viestiä ylimielisenä. Justinin viestiä kuvattiin sosiaalisessa mediassa esimerkiksi sanoilla ällöttävä ja epäkunnioittava. Myös Anne Frank -talon väki kommentoi, ettei laulajan kommentti ollut tahdikkaimmasta päästä.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Nyt supertähden miljoonat fanit ovat ihmetelleet tapauksesta noussutta kohua, sillä suuri osa heistä ei tiedä kuka Anne Frank on. Monet fanit nimittäin luulevat, että kyseessä on yhä elävä tyttö. Tyrmistyttävimmissä viesteissä fanit ovat ilmaisseet olevansa kateellisia Annelle, koska Bieber vieraili hänen kotonaan.

Socialbakers-yrityksen tekemän taannoisen tutkimuksen ansiosta Justin menettää Twitterin kuningas tittelinsä takaisin Lady Gagalle, jolla on eniten aitoja seuraajia. Popkaunottarella on nimittäin 19 miljoonaa aitoa seuraajaa palvelussa. Lady Gaga hallitsi Twitter-palvelun ykköspaikkaa vuodesta 2010 lähtien tämän vuoden tammikuuhun asti. Bieberille kuuluu taas kyseenalainen kunnia henkilönä, jolla on eniten huijaustilejä Twitter-palvelussa.