Laskuvarjohyppääjän sekopäinen tempaus 250 km/h vauhdissa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme viime vuosina kertoneet useista tapauksista, joissa laskuvarjohyppääjät ovat käyttäneet liitopukuja, joiden avulla he ovat lentäneet hyvinkin läheltä esimerkiksi vuorenrinteitä. Nyt kaikki aikaisemmat tempaukset on lyöty kertaheitolla laudalta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Liitopukuihin ja BASE-hyppyihin erikoistunut Alexander Polli on toteuttanut Espanjassa pähkähullun tempauksen, jota kukaan ei ole aiemmin yrittänyt. Hän on nimittäin liitänyt laskuvarjohypyssään suorastaan tappavan pienestä kallionkolosta läpi ja onnistunut tekemään sen elävänä. Mies olisi menehtynyt välittömästi, mikäli olisi tehnyt pienimmänkin virheliikkeen.

liitopuku antaa hyppääjälle mahdollisuuden pitkään vaakalentoon, joka voi olla pituudeltaan jopa 4,5 kilometriä ennen varjon aukeamista. Liitopuvussa käsien ja kylkien sekä jalkojen välissä on tunnelirakenteiset kankaat.