Stara testasi: Pikadeiteistä säpinää rakkauselämään?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monesta sinkkuneitokaisesta ja uroksesta voi tuntua siltä, että suomalainen deittikulttuuri on jo pitkään polkenut paikoillaan. Nettideiteistä ei välttämättä jää käteen kuin kylmää kahvia ja mahdollinen stalkkeri. Mikä neuvoksi, kun oma rakkauselämä kaipaa raikkaita tuulahduksia?

Viime vuosina on Pohjolaankin rantautunut speed dating -kulttuuri, jossa sinkku tapaa vapautuneessa ympäristössä useita samanikäisiä vastakkaisen sukupuolen edustajia. Siis monta kärpästä yhdellä iskulla.

Deittisirkus-yritys järjesti Tampereella tapahtuman, jossa otettiin noin seitsemässä minuutissa vastapelurista mittaa. Staran naistoimittaja kävi paikalla katsastamassa, millaisia sydänyhteyksiä parituntisen pikadeittisession aikana syntyi.

Meitä suomalaisia pidetään usein ujohkona ja jurona kansana, minkä vuoksi ennakkoajatus pikadeiteistä oli epäilevä. 23 – 35 -vuotiaiden sinkkujen ryhmässä kävi kuitenkin jo alkuminuuteilla kuhina. Ilmasta kykeni haistamaan jännityksen, ääneen sanomattomat toiveet ja hermostuneet odotukset.

Asiaan mentiin alta sekunnin

Osa rohkeimmista otti varaslähtöä tapahtumaan ottamalla ensikontakteja jo ennen kellonlyömää. Tämä taktiikka osoittautui käteväksi, sillä tällaisten jo entuudestaan tuttujen tyyppien kanssa pystyi välttämään väkinäisimmät aloitusrepliikit. Peruskeskustelusta poiketen asiaan mentiin alta sekunnin, eikä määrätietoisia kysymyksiäkään tarvinnut kauaa odotella.

Vaihtuvien kasvojen ristitulessa tuli huomanneeksi, että samat jutut toistuivat uusien henkilöiden kanssa. Omaa ammatinvalintaa, harrastuksia ja suhtautumista lemmikeihin sai toistella kyllästymiseen asti. Osa uroksista näytti suhtautuvan kumppanin löytämiseen kuin armeijatehtävään ja kirjoitti tunnollisesti kommenttien jälkeen muistiinpanoja.

Huumorin kukka kukki ja vitsit lentelivät – väkinäisesti ja aidosti. Paikalla oli niitäkin ujoja deittailijoita, joille pelkkä naisen luonnossa näkeminen saattoi olla värisyttävä kokemus. Parhaiten toimittajan omaan silmään iskivät ne komistukset, jotka onnistuivat paikoitellen hektisestäkin ilmapiiristä huolimatta olemaan rentoja, ja jotka vaikuttivat olevan sinut itsensä kanssa.

Omia ”kilpakumppaneita” tutkaillessa huomasi, että moni neitokainen näytti lähteneen katsastamaan tilanteen kevyesti pienellä pilkkeellä silmäkulmassa. Pienten taukojen aikana suoritetun jutustelun jälkeen kävi selväksi, että tilanne koettiin huomattavasti nettideittailua kätevämpänä metodina.

– Monesti netissä sitä kuvittelee tuntevansa jonkun, ja se onkin sitten luonnossa ihan erilainen. Tässä sen tyypin näkee heti, millainen se suunnilleen on, kommentoi eräs tapahtumaan osallistuneista naisista.

Usean Laren, Aleksin, Mikon, Matin ja Teron jälkeen olo alkoi olla läkähtynyt jo pelkästä puhumisesta. Jokin siemen tuli kuitenkin ilmeisesti istutettua, sillä muutaman päivän jälkeen pikadeiteistä omaan sähköpostiin kolahti informaatiota. Yhdeksän kappaletta tapahtuman miehistä halusi jatkaa tutustumista. Siis hieman alle 50 prosenttia. Huonomminkin voisi mennä.

Tapaamisessa toteutui se, minkä jo speed dating -guru Anna Uusiheimala totesi ennen tapahtuman käynnistymistä. Muutamassa minuutissa ehtii varsin hyvin jo huomata sen, haluaako pöydän toisella puolella istuvaa kaveria nähdä esimerkiksi kahvikupposella. Ja sehän riittää hyvin alkuun.