Karibian minivaltio myy kansalaisuuttaan 250 000 dollarilla

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Epävakaassa maailmassa oikean maan kansalaisuuden arvo voi olla jopa mittaamaton. Nyt sellaisen hankkiminen onnistuu rahamiehille helpommalla kuin koskaan, sillä Karibialla sijaitseva miniatyyrivaltio Saint Kitts ja Nevis myy kansalaisuuttaan rahalla.

Kahden saaren muodostama Saint Christopherin ja Nevisin federaatio myöntää passin ja kansalaisuuden 250.000 dollarin kertakorvauksella, eikä kansalaisuuden saaminen edellytä edes vierailua maassa. Toinen vaihtoehto kansalaisuuden saamiseen on vähintään 400.000 dollarin arvoisen kiinteistön ostaminen maasta, SmartPlanet raportoi.

Kansalaisuudella on monia etuja, sillä se tarjoaa sekä henkilkohtaisen verottomuuden että myös pääsyn noin sataan maahan ilman viisumia. Saint Kitts ja Nevis sijaitsee Antiguan liepeillä Karibialla ja maassa onnykyisin noin 50.000 asukasta.