Singlearvostelussa Yön polte: Rakkauden ratapiha

Singlet · Stara.fi

Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu ovat nousseet parissa vuodessa undergroundista suureen kansansuosioon. Parivaljakko iski viime vuonna hynttyyt yhteen Stigin kanssa ja tuloksena oli Yön polte -kokoonpano. Kolmikon ensimmäinen single Tyttö sinä olet meritähti nousi viime kesän suosituimmaksi kesähitiksi.

Harvakseltaan julkaisuja työstävä Yön polte on nyt julkaissut toisen singlensä Rakkauden ratapiha, joka jatkaa ansiokkaasti edeltäjänsä linjoilla. Biisi on erittäin tarttuva popralli, joka yhdistelee suomiräppiä, pikkutuhmia lyriikoita ja viimeiseen saakka hiottua tyylikästä electrosoundia suoraan Vaasan Gerbystä.

Kappaleen koukkuna toimii tuttuun tapaan melodiaguru Setä Tamun luotsaama kertosäe, joka isketään tällä kertaa räväkästi eetteriin myös heti kappaleen alussa. Kertosäe jää jo parin kuuntelun jälkeen soimaan päähän pitkäksi aikaa. Kuningas Pähkinän omaperäinen ääni ja vauhdikas flow tuovat biisiin tiimille ominaisen säväyksen, joka kuulostaa aina pikkutuhmalta vaikka lyriikoissa toistettaisiin virsikirjan säkeitä. Tällä kertaa lyriikat ovat tosin ehtaa tavaraa.

Stigin ensimmäinen osuus onnistuu tyylikkäästi pientä vokooderiyllätystä lukuunottamatta. Toinen veto sen sijaan ei mene ihan maaliin, kun flow hieman tökkii ja lyriikoita olisi voinut hioa hieman pidempään. Tulos on kuitenkin siedettävä. Kokonaisuutena biisi rullaa äärimmäisen hienosti ja saa takuulla polven nousemaan niin discoissa kuin kesäterasseillakin. On pidettävä yllätyksenä, jos tässä ei ole yksi tulevan kesän suurimpia hittejä. Takuuvarmaa hittikamaa.

Pisteet 5/5