Juhannusfestivaali Tampereen ydinkeskustaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Juhannuksena 2013 järjestettävä Valtteri-festivaali tuo keskikesän juhlan tunnelman kaupungin keskustaan. Pääesiintyjinä Tampereella tanssittavat brittiläiset Skindred ja Red Snapper sekä saksalainen Shantel.

Valtteri alkaa kaikkina päivinä Tullinaukiolla, jossa pääsee ilmaiseksi ja ikärajattomasti nauttimaan tapahtumaa varten somistetusta juhannusmiljööstä. Tarjolla on muun muassa elävää musiikkia, sauna ja laadukkaita erikoisruokavaliot huomioivia ravintolapalveluja. Alueen ravintolat Pakkahuone, Klubi, Telakka ja Bar Passion ovat mukana tapahtumassa. Illan tullen ravintolat tarjoavat vain täysi-ikäisille juhannustunnelmaa ja elävää musiikkia.

Torstaina esiintyvät englantilainen ragga metal -yhtye Skindred, balkanilaistyylisen tanssimusiikin maailman ykkösnimi Shantel & Bucovina Club Orkestar ja Portisheadin DJ Andy Smith sekä MC Honey Brown. Kotimaisista artisteista Valtterin avauspäivää viettävät Tuomari Nurmion tuore Dumari & Spuget, folkin hittikaksikko Eva & Manu, rehvakas Jaakko Laitinen & Väärä Raha, 12-henkinen torviorkesteri The Bad Ass Brass Band sekä tamperelainen Voimaryhmä.

Perjantain ulkomaisia tähtiä ovat englantilainen instrumentaaliyhtye Red Snapper ja brittiskan seuraava suuri nimi The Skints. Suomalaisista juhannusaattoa sulostuttavat yhden kesän harvoista keikoistaan heittävä Scandinavian Music Group, erikoiskokoonpano 22-Pistepirkko & The Super Horns, iskelmän ja urbaanin rytmimusiikin naittava Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet, Eva & Manu -trio ja tamperelainen iskelmän rajoja taitavasti levittävä Tanssiorkesteri Ajomiehet. Lauantaina Tullinaukion ilmaiskonserttien lisäksi vietetään Klubilla Valtterin rytmikkäät päätöstanssit, joiden esiintyjät ja ohjelma julkistetaan myöhemmin.