Levykaupassa voi nyt äänittää oman vinyylilevyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vinyyleissä kiehtoo niiden omalaatuinen, hieman rahiseva soundi ja usein myös näyttävämpi kansitaide. Vinyylilevyjen kulta-aika rapistui 1980-luvun lopulla digitaalisten CD-levyjen yleistymisen myötä, mutta muovilevyt ovat jälleen kovassa nosteessa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nashvillessa sijaitseva Third Man Records -levykauppa tarjoaa asiakkailleen hauskan mahdollisuuden äänittää oman vinyylilevyn. Levykaupan nurkassa on vanha kolikoilla toimiva äänityskoppi, jossa on vuodelta 1947 peräisin oleva Voice-o-Graph -koneisto. Kopista saa käteensä kaksiminuuttisen ja kuusituumaisen levyn, jonka voi vaikka lähettää ystävän tai rakkaan postilaatikkoon hauskaksi tervehdykseksi.

Levykauppa on julkaissut videon, jossa näytteen antaa The Racounters -yhtyeen monitaituri Brendan Benson. Mies äänittää kopissa kappaleen Record For You. Pitchfork Media kertoo, että levykaupan äänityskoppi on maailman ainoa laatuaan, sillä se on sekä toiminnassa että yleisessä käytössä. Vinyylilevyjen kaiverruslaitteita on sen sijaan vähintään sadoittain ympäri maailmaa.