Speed dating villitsee Suomessa: ”Naisia jonoiksi asti, miehet skeptisiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moni sinkkuelämää viettävä suomalainen on kokeillut varmasti jo onneaan nettideittien parissa. Uusinta uutta on kuitenkin pikadeittailu, jota järjestää toistaiseksi ainoana Deittisirkus-yritys.

Stara otti palvelun perustajan Anna Uusiheimalan haastatteluun. Kyselimme deittigurulta, millaisin eväin kotimaiset naiset ja miehet heittäytyvät treffailun pariin.

– Ilmoittautumiset tulevat aina naisten osalta täyteen – jonoksi asti. Osasyy siihen on se, että naiset lähtevät helposti kaverin kanssa liikenteeseen. Yhden sijaan ilmoittautuu siis kaksi, kertoo Anna Staralle.

– Miehet ovat taas luonteeltaan enemmän skeptisiä, ja kaipaavat testituloksia oli asia mikä tahansa. Kun joku juttu lähtee kunnolla liikenteeseen, niin hekin innostuvat reippaammin mukaan. Olen kuitenkin saanut aina ryhmät kokoon, naiset ja miehet paikalle. Miesten haalimisessa on enemmän työtä.

Tällä erää Tampereella, Helsingissä ja Turussa järjestetään 23 – 35 -vuotiaiden deittikokoontumisia. Vanhemmat ryhmät Uusiheimala on laittanut toistaiseksi syrjään, sillä niihin on vaikeampi saada miehiä mukaan.

– Myöhemmässä vaiheessa voisi palauttaa ne ryhmät, kun on tarpeeksi pyörittänyt näitä nuorempia. Ikäryhmät ovat kuitenkin suuntaa antavia, ja esimerkiksi tuonne 23 – 35 -vuotiaiden ryhmäänkin voi hyvin tulla joku nuorekas nelikymppinen. Suurin osa henkilöistä on siinä kolmenkympin tietämillä.

Deittiguru sai idean pikadeittejä järjestävästä yrityksestä, kun huomasi, ettei sellaista vielä ollut Suomessa. Menneet tapahtumat ovat opettaneet, että palvelulle on todella tarvetta. Anna Uusiheimala kritisoi kotimaista Sinkkulaiva-realitysarjaa, joka antaa koko palvelusta epärealistisen kuvan.

– Siinä järjestetään myös speed datingia, mutta se ei ole yhtään samanlaista kuin meillä. Se vie vähän mainetta mun toiminnalta. Siinä ei ole ennakkoilmoittautumisia ja selkeitä aikoja, sinne vaan kootaan ihmiset juttelemaan. Deittailijoista ei pidetä huolta kuten meillä, Uusiheimala kertoi Staralle.