Uutiskanavan karu moka: Kuningatar Elisabet Margaret Thatcherina

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Britanniassa kuultiin äskettäin suru-uutisia, kun maan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa naispääministeri Margaret Thatcher kuoli. Rakastettu ja pelätty rautarouva kuoli 87-vuotiaana sydänkohtaukseen. Hänen hautajaisensa muodostuivat seuratuksi mediatapahtumaksi.

Taiwanilainen televisiokanava teki lähetyksessään nolon mokan, kun se näytti tapauksesta uutisoidessaan videomateriaalia kuningatar Elisabetista. CTi Cable -kanava näytti kaksi videota, joissa kuninkaallinen kätteli kansaa, uutisoi Female First -sivusto.

Thaimaalainen Channel 5 teki sen sijaan vielä mojovamman virheen. Se nimittäin näytti uutisissa Thatcherin sijaan näyttelijä Meryl Streepin kuvaa. Streep näytteli pääosaa Margaret Thatcherin elämästä kertovassa Rautarouva-elokuvassa.

– Parannamme ja kehitämme työtämme huolellisemmaksi, ja olemme syvästi pahoillamme, kertoi kanavan tuotantotiimi Facebook-sivuillaan.