Vau! Näin käy kun läpimärkää rättiä puristaa avaruudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kanadalainen astronautti Chris Hadfield on julkaissut viime aikoina verkossa useita videoita, joilla hän esittelee arkipäivän elämää avaruudessa. Hän on muun muassa esitellyt miten avaruuden painottomassa tilassa pestään hampaat ja nukutaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

ISS-avaruusasemalta videoitaan julkaiseva astronautti esittelee nyt miten käy, kun avaruudessa puristetaan vedestä läpimärkää rättiä.

Hadfieldin mukaan avaruudessa ei tarvitse patjoja, peittoja tai tyynyjä, koska painottomuudessa on hyvä rentoutua ilman, että joutuisi pitelemään ruumiinosia, kuten päätä, ilmassa. Yhden asian mies kuitenkin myöntää tarvitsevansa, nimittäin pyjaman. Mies liitelee videolla ketterästi pitkin alusta omaan kammariinsa, pujahtaa makuupussiin ja sulkee uniaseman ovet unta varten.