Kylpykuvassa hulvaton optinen harha – Facebook luuli härskiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme useita kertoja raportoineet tapauksista, joissa jonkin pienen yksityiskohdan ansiosta täysin normaali kiltti kuva onkin vaikuttanut katsojasta esimerkiksi härskiltä, kun ihmismieli on päässyt vaikuttamaan.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Taannoin eräs Facebook-käyttäjä raportoi, että maailman suurin yhteisöpalvelu on poistanut hänen kylpykuvansa. Syyksi Facebook ilmoittaa, että naisen kuva loukkasi palvelun sääntöjä. Kuvaa nopeasti vilkaistaessa monet katsojat olettavat, että nainen poseeraa rinnat paljaana.

Tarkemmassa tarkastelussa kuitenkin selviää, että mitään naisen intiimiiosia ei näy, sillä ”rinnat” ovatkin todellisuudessa naisen kädet ja kyynärpäät. Väitetty sääntörikkomus tapahtui jo viime vuoden puolella, mutta nyt kuva on lähtenyt leviämään sosiaalisissa medioissa.