Marsista löytyi peniksen muodot – tämä kuva kaatoi NASA:n sivut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on viime kuukausina julkaissut ahkerasti kuvamateriaalia avaruuden tapahtumista, maisemista ja ilmiöistä. Erityisen paljon materiaalia on julkaistu kuitenkin Marsista, jossa mönkijät tekevät parhaillaan tutkimuksia.

Kuva: NASA
Kuva: NASA

Nyt NASA on kuitenkin joutunut tukalaan tilanteeseen, kun sen verkkosivuilla julkaistiin kuva Opportunity-luotaimen hiekkaan tekemistä jäljistä. Niiden kuvio tuo nimittäin joidenkin mieleen peniksen kiveksineen. Kuva aiheutti NASA:n verkkosivuille niin suuren kävijäryntäyksen, että sivusto kaatui hetkellisesti kuormituksen vuoksi, Huffington Post raportoi.

Mönkijäkaksikko nimeltään Spirit ja Opportunity laukaistiin Marsiin jo yhdeksän vuotta sitten. Menopelien kerrotaan kulkeneen planeetan pinnalla vuosien saatossa yli kymmenen kilometriä samalla kun ne ovat kuvanneet näkymiä ja tutkineet maaperää.