Kolme miestä karkotettiin Saudi-Arabiasta – olivat liian hyvännäköisiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolme miestä on karkotettu Saudi-Arabiasta, koska he olivat liian komeita ja viranomaiset pelkäsivät, etteivät paikalliset naiset voisi vastustaa heitä. Arabimehet olivat osallistuneet pääkaupungin kulttuurifestivaaleille.

Miehet olivat osallistuneet Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa järjestettyyn tapahtumaan. Miehet lähetettiin festivaalikaupungista naapurimaahan Abu Dhabiin siveyden edistämisohjelman puitteissa. Arabialainen uutislehti Elaph kertoo festivaalin järjestäjien raportoineen, että kolme komeaa miestä poistettiin suoraan yleisön seasta paikallisen mutaween-poliisin toimesta.

Saudi-Arabiassa lain noudattamista valvoo uskonnollinen mutaween-poliisi. Wikipedian mukaan Saudi-Arabiassa ovat tyystin kiellettyjä esimerkiksi alkoholi ja muiden uskontojen kuin islamin näkyminen julkisuudessa. Myöskään tanssia tai muille kuin naisille ja lapsille tarkoitettuja elokuvateattereita ei sallita. Aiemmin tässä kuussa uutisoitiin, että Saudi-Arabiassa naiset saavat jatkossa ajaa pyörällä. Tosin vain ympyrää ja miesten valvonnassa.