Häpeätkö vessaääniä? Tässä voi olla odotettu ratkaisu

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisissa paikoissa tai vieraan luona vessassa käyminen saattaa olla joillekin nolostuttava kokemus etenkin siksi, jos wc-reissun aikana kantautuu häiritseviä ääniä toiletin ulkopuolelle.

Kuva: Akatu
Kuva: Akatu

Nyt on kehitetty ilmainen puhelinsovellus Akatu Fake Shower, jonka avulla vessaäänet voi peittää helposti. Toiset yrittävät peittää vessaäänensä vettä valuttamalla tai suihkua päällä pitämällä. Ekologisesti kyseinen ratkaisu on tuhoon tuomittu, joten mikäli mahdolliset äänet tahtoo peittää, voi puhelimeensa ladata suihkun ääntä matkivan sovelluksen nimletään Akatu Fake Shower.

Sovelluksessa voi valita haluaako peittää äänet suihkuäänellä vai pelkällä hanan lirinällä. Samalla kun äänisovellusta käyttää, laskee se kuinka monta vesilitraa vessaäänien peittelijältä olisi valunut samassa ajassa hukkaan. Sovellus palkitsee käyttäjänsä erilaisilla vettäsäästävillä kunniamerkeillä, jotka voi sitten voi jakaa vaikkapa Facebook-ystävien kanssa. Sovellus on saatavilla toistaiseksi vain iOs-laitteisiin.