Huijari huijasi reseptilääkkeitä koiralleen – joka oli jo kuollut

Ohhoh! · Tim Isokivi

Reseptilääkkeiden luvatonta käyttöä pyritään valvomaan sairaaloissa ja apteekeissa, mutta niiden hankkimiseksi keksitään mitä erikoisempia keinoja. Nyt amerikkalaisen eläinlääkäriaseman työntekijä on jäänyt kiinni hankittuaan lääkkeitä omaan käyttöönsä varsin erikoisella tavalla.

Boynton Beachilla Floridassa asuva paikallisessa eläinlääkäriasemassa vuosina 2010 – 2012 työskennellyt nainen pidätettiin maanantaina 1. huhtikuuta. Hän oli varastanut eläinlääkäriltä reseptilomakkeita, ja käyttänyt niitä hankkiakseen lääkkeitä Higgins-koiralleen. Lääkkeet kuitenkin menivät hänen omaan käyttöönsä, sillä Higgins-koira oli teon aikoihin ollut kuolleena jo yhdeksän kuukauden ajan.

WPTV-uutissivuston mukaan Suzanne Kraus käytti vääriä reseptejä kipulääkkeinä käytettyjen hydokodonin ja parasetamolin hankkimiseen. Lääkkeillä on väärinkäytettynä huumaavia vaikutuksia. Suzanne jäi kiinni apteekin työntekijän soitettua eläinlääkärille, joka kertoi reseptilomakkeiden tulleen varastetuksi ja reseptin olevan tekaistu.

Suzanne Kraus itse väittää tarvinneensa lääkkeitä vain kivunlievitykseen, ja että hänellä ei ollut varaa hankkia niitä tavanomaisin keinoin. Häntä syytetään varkaudesta, petoksesta ja asiakirjojen väärentämisestä.