Isoisä haudattiin toisen miehen päälle – joudutaan kaivamaan ylös

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmaan mahtuu kaikenlaisia kertomuksia hautaamiseen liittyvistä virheistä. Ihmisiä on haudattu elävältä ja hautoihin on laitettu väärien ihmisten ruumiita. Nyt Britanniassa eräs isoisä päätyi haudattavaksi jo käytössä olevaan hautaan.

Vainajan ruumis asetettiin viimeiselle leposijalleen toisen miehen päälle. Bunglingin hautausmaan henkilökunta huomasi mokansa pian hautausseremonian jälkeen. Työntekijät ottivat yhteyttä unkarilaisen herra Reiterin sukulaisiin ja kertoivat tilanteesta.

Sydänkohtaukseen 76-vuotiaana kuolleen miehen ruumis joudutaan nyt nostamaan ylös ja hautaamaan uudestaan – tällä kertaa tyhjään hautaan.

– Jos hän tietäisi tästä, hän kääntyisi haudassaan. Nyt hän ei ole sellaisessa. Tällaisia tapauksia näkyy televisiossa, mutta niitä ei ole uskoa todeksi tosielämässä. Joudumme katsomaan, kun hänet kaivetaan taas esiin, uskomatonta, kertoi tytär Maria Brown Daily Mirror -lehdelle.

Perhe pitää tapausta häpeällisenä ja tuskallisena. Hautausmaan urakoitsijat tekivät nolon erheensä, koska hautaa ei oltu merkitty hautakivellä jo varatuksi leposijaksi. Paikan johto on pahoitellut asiaa Reiterin lähiomaisille.