Tältä näyttää maailman ensimmäinen internetsivu

Digi · Stara.fi

20 vuotta sitten näkivät maailman ensimmäiset verkkosivut päivänvalon, kun World Wide Web sai alkunsa. Kyseessä oli tuolloin CERN-tutkimuslaitoksen projekti, jossa www-sivut ja niiden tekeminen aukesivat vapaasti käyttöön. Sitä ennen nettisivuja vastasivat lähinnä BBS-palvelut ja keskustelupalstat.

Tim Berners-Leen kehittämään teknologiaan perustuvien varsinaisten www-sivujen tekeminen yleistyi Suomessakin nopeasti, ja jo samana vuonna Suomessa julkaistiin tuhansia verkkosivustoja erityisesti yliopistojen servereillä. Tänään 30. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun www-teknologia avattiin yleisesti saataville.

Nyt BBC raportoi, että maailman ensimmäinen internetsivu on palautettu verkkoon pitkän poissaolon jälkeen. Kyseinen verkkosivu löytyy tästä linkistä. Ensimmäinen nettisivu näyttää – tietenkin – varsin pelkistetyltä, mutta kaikki netin tärkeimmät hypertekstin elementit siinä on kuitenkin jo havaittavissa.

ensimmainennettisivucern30042013