House-hittisarjassa näytteleminen painajaista – päätähti toivoi loukkaantuvansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Hugh Laurie on näytellyt elokuvissa ja televisiosarjoissa jo vuosikymmenten ajan, mutta suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi vuosina 2004 – 2012 esitetyn House-televisiosarjan myötä. Laurie esitti sarjassa epäsosiaalista, mutta äärimmäisen lahjakasta lääkäri Gregory Housea.

Nyt 53-vuotias näyttelijä on kuitenkin paljastanut suosikkihahmon esittämisen olleen välillä piinaa, siitäkin huolimatta että hän ansaitsi yhdestä sarjan jaksosta noin 190.000 euroa. Hän kertoi Radio Times -lehden haastattelussa jopa toivoneensa välillä joutuvansa onnettomuuteen, jotta voisi pitää lomaa sarjan kuvauksista.

– Rutiinin toistaminen päivästä toiseen, vuodesta toiseen voi olla painajaista. Minulla oli synkkiä hetkiäni, sellaisia päiviä, jolloin pakotietä ei tuntunut olevan, Hugh Laurie kertoo.

– Minulla on vahva työetiikka, olin päättänyt olla ikinä myöhästymättä tai jättämättä kuvauspäiviä väliin. En koskaan soittanut sanoakseni ”Ttaidan olla tulossa kipeäksi”. Välillä kuitenkin mietin, kuinka hienoa olisi vain joutua onnettomuuteen matkalla töihin ja saada pari vapaapäivää, tähti paljastaa.

Näyttelijä asui Housen kuvausten aikana Los Angelesissa, mutta hänen vaimo ja kolme lastaan pysyttelivät koko ajan Iso-Britanniassa. Hugh Laurien mukaan kotiinpaluu vaati totuttelua, mutta hän on nauttinut ajastaan kotimaassaan.