Maailman pienin elokuva – katso 100 000 000 kertaa suurennettuna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailma on pullollaan erilaisia maailmanennätyksiä, ja koska ennätykset on tehty rikottaviksi, niin myös tehdään usein. Nyt on julkaistu maailman pienin elokuva, joka on samalla hyväksytty mukaan myös viralliseen Guinnessin ennätystenkirjaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä on lyhytelokuva Poika ja hänen atominsa, jonka pääosissa ovat aivan aidot yksittäiset atomit ja niistä muodostetut hahmot. Elokuva tehtiin vanhalla stop-motion -animaatiotekniikalla siirtämällä atomeita ja ottamalla niistä erittäin tehokkaalla mikroskoopilla yksittäisiä kuvia.

Video syntyi, kun IBM tutki atomien käyttämistä atomimuistina. Ennen julkaisemista atomeita jouduttiin suurentamaan peräti 100 miljoonaa kertaa todellista suuremmaksi. Elokuvan tekemisestä on nyt julkaistu myös Making of -video, joka löytyy alta.