Muistatko Matrix-elokuvan? Näin hulvattomasti perheenäiti tiivisti tarinan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen Joe Nicolosi katsoi kulttimaineeseen nousseen sci-fi -elokuva Matrixin hiljattain yhdessä äitinsä kanssa. Miehen äiti ei ole nähnyt elokuvaa aiemmin, eikä oikeastaan kuullutkaan siitä. Nyt äiti selittää pojalleen, mitä elokuvassa hänen mielestään tapahtui.

Äiti kertoi pojalleen tarinan siitä, miten Neo-niminen mies kohtaa Moshimo-nimisen miehen yhdessä tyttöystävänsä kanssa. Lopulta Neon pitää pelastaa tietokoneessa jäljellä olevat ihmiset suurien pyssytaisteluiden avulla. Jossain välissä äiti jopa intoutuu spekuloimaan Neon seksuaalisella suuntautumisella.

Kaikki elokuvan nähneet tietävät, että Matrix kertoo Neo-nimisenä tunnetusta tietokoneohjelmoijasta, tietokonehakkeri Trinitysta ja salaperäisestä Morpheuksesta. Neo kohtaa Morpheuksen, joka kertoo hänelle karun totuuden, eli maailma, jota ihmiset pitävät totena, onkin epätodellinen ja Matrixina tunnettu virtuaalimaailma. Morpheus uskoo Neon olevan salaperäinen Valittu, joka tuhoaisi Matrixin.