Vaasalaisrokkarin belgialainen bändi Suomen-kiertueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälisessä Hard Rock Cafen bändikilpailussa menestynyt ja Keski-Euroopassa ahkerasti keikkaileva Rising Sparks -yhtye saapuu toukokuussa neljän keikan kiertueelle Suomeen. Kiertuekumppaniksi lähtee helsinkiläinen The Casbah, joka suuntaa alkukesästä vastavierailulle Belgiaan.

Kuva: Francesc Serra Zaragoza
Kuva: Francesc Serra Zaragoza

– Sain idean bändivaihdosta, jossa kaksi bändiä eri maista tarjoaisivat toisilleen kotimaissaan soittokamat käyttöön ja avustaisivat keikkojen järjestämisessä. Koska The Casbahissa on tuttuja poikia ja he ovat sekä elinkaareltaan että musiikillisesti sopivia, valikoituivat he luonnollisesti kiertuekaveriksi, Mika Somppi kertoo.

Indie-henkistä popahtavaa rockia soittavan Rising Sparksin veturina on viisi vuotta Brysselissä asunut suomalainen kitaristi Mika Somppi, joka on aiemmin vaikuttanut muun muassa Firevision –yhtyeen riveissä. Vuonna 2011 perustetun bändin debyyttijulkaisulla Silence – EP:llä on myös tunnettuja taustavoimia, sillä sen on tuottanut yhteistyössä bändin kanssa kansainvälisesti menestynyt vaasalaistuottaja Mikko ”Setä Tamu” Tamminen.

Keikat Suomessa:

8.5. Bar Loose, Helsinki

9.5. Bar Kuka, Turku

10.5. Teerenpeli, Tampere

11.5. Doo-Bop Club, Vaasa