Sateenkaari-ilmiö leviää maailmalla – koska tämä nähdään Suomessa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sateenkaari on homoseksuaalien maailmanlaajuisesti tunnettu tunnusmerkki. Australian Sydneyssä sijaitsevalla Oxford Streetillä oli vielä taannoin sateenkaaren väreihin maalattu suojatie, joka yllättäen poistettiin. Viranomaisten mukaan suojatien väritys oli turvallisuusriski.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt tapauksen protestoinnista on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. Australiassa homoaktiivit ja muutkin viranomaisten päätöksestä suivaantuneet kansalaiset ovat ryhtyneet maalaamaan suojateitä sateenkaaren väreillä protestoidakseen Sydneyn tapausta. Ilmiölle on perustettu myös oma Facebook-ryhmänsä.

Suojateiden värittäminen ei ole kuitenkaan pysynyt ainoastaan Australian ilmiönä, sillä se on levinnyt nopeasti muualle maailmaan. Sateenkaaren väreissä nähdään parhaillaan suojateitä ainakin Yhdysvalloissa, Saksassa, Sveitsissä, Kiinassa, Kambodzassa, Vietnamissa ja Ranskassa. Suojateitä on väritetty yleensä liidulla, joka ei ole pysyvää, vaan lähtee sateiden myötä pois. Sydneyn Oxford Streetin suojatien puolesta kerätään parhaillaan myös nettiadressia, jossa on jo kymmeniä tuhansia nimiä.