Teinitytöt sekoittivat pophitin ja rukouksen – YouTube-video tuomassa vankilatuomion jumalanpilkasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa muslimimaissa on viime aikoina langetettu länsimaisesta perspektiivistä uskomattomia tuomioita mitä vähäpätöisimmistä asioista. Nyt lista saa jatkoa, kun Indonesiassa viisi teinityttöä odottaa oikeudenkäyntiä sekoitettuaan pophitin ja rukouksen.

Viittä iältään 17 – 18-vuotiasta tyttöä syytetään jumalanpilkasta ja pyhäinhäväistyksestä, joista heidät voidaan tuomita jopa useiden vuosien vankeusrangaistuksiin. Syytteet perustuvat siihen, että tytöt julkaisivat verkossa videon, jossa he sekoittivat Maroon 5 -yhtyeen hittiä rukoukseen. Videolla tytöt myös tanssivat hittikappaletta.

Sulawesin alueella Toli-Tolin kaupungissa asuvat tytöt jäivät kiinni, kun joku ilmoitti verkossa julkaistusta videosta poliisille. Ensin tytöt rukoilevat, sen jälkeen tanssivat villisti länsimaista pophittiä ja sen jälkeen taas rukoilevat. Tätä jatkuu usean minuutin ajan, eikä video ollut uskontopoliisin mieleen. Kovan linjan islamistit ovat osoittaneet jopa mieltään tyttöjä vastaan poliisilaitoksen edessä.