Särkyikö sydämesi? Näin selviät sydänsuruista helpommin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suuret sydänsurut tuntuvat samalta kuin rinnassa pomppiva sydän olisi lyöty tuhanneksi palaksi, palat pakastettu, sulatettu ja lopulta vielä poltettu. Tällöin tuntuu vaikealta kuroa rakkauden sisäelin takaisin ehjäksi ja toimivaksi kapistukseksi.

Vaikka petetyt ja jätetyt joutuvat usein itkemään itsensä uneen monesti ennen jaloilleen pääsemistä, voi sydänsuruja helpottaa muutamalla perusvinkillä. Maailman romahtamisen jälkeen saattavat kaikki keinot tuntua turhilta, mutta alkuun pääsee helposti sillä, että poistaa läheltään ja mielestään kaikki entisestä kumppanista muistuttavat asiat.

Oli kyseessä sitten hänen virneensä puhelimen taustakuvana, hammasharja kylpyhuoneessa tai vaikkapa lempparipitsa pakastimessa, voi ne poistaa ainakin näkyvistä. Turvaa kannattaa hakea sukulaisilta ja ystäviltä, sillä sitä varten he ovat olemassa. Sydänsurujen kanssa painivan kannattaa ympäröidä itsensä rakastavilla ihmisillä, ja yksin ei saa jäädä missään nimessä.

Myös reipas lenkki tai kuntoileminen auttavat ja tuovat hyvää oloa ahdistuneisuuden ja alakuloisuuden keskelle. Femail First muistuttaa, että treenaaminen auttaa stressin poistamisessa ja masennuksen hoidossa erittäin hyvin.

Sydäntään paikkailevan kannattaa toki tutkia itseään ja omia tuntemuksiaan, mutta on väärin jäädä laakereilleen lepäilemään. Kannattaakin siis pitää itsensä kiireisenä. Kun keskittyy johonkin muuhun kuin suremiseen, pysyy mielikin helposti parempana. Myöskään uusien ihmisten tapaaminen ei ole ollenkaan pahasta. Ihminen on luotu sosiaaliseksi ja uudet tuttavuudet saavat elämään uutta ja kaivattua sykettä.