Räppäriltä törkeä ylilyönti – virvoitusjuomamerkki antoi heti potkut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen räppäri Lil Wayne kuuluu tämän hetken kohutuimpiin hiphop-artisteihin. Tähti oli taannoin otsikoissa jouduttuaan sairaalahoitoon sairaskohtauksen seurauksena. Kohtausta epäiltiin huumeiden yliannostukseksi.

Lil Wayne on toiminut viime aikoina Yhdysvalloissa Mountain Dew -virvoitusjuoman mainoskasvona. Taannoin kerroimme, että juomamerkin omistava PepsiCo-yhtiö lopetti yhteistyön räppärin kanssa. Nyt on selvinnyt, että potkujen syynä oli räppärin kappaleen sanoituksista syntynyt kohu.

Futuren Karate Chop -kappaleessa vieraileva Lil Wayne nimittäin viittaa sanoituksissaan varsin loukkaavalla tavalla Emmett Tilliin, joka kuoli rasistisen rikoksen uhrina 14-vuotiaana vuonna 1955.

– Runnon p***uasi kuin Emmett Tilliä, Lil Wayne räppää kohukappaleessaan.

Vähemmän mairitteleva viittaus murhattuun tummaihoiseen kansalaisoikeusmarttyyriin on herättänyt runsaasti pahennusta erityisesti muiden hiphop-muusikoiden keskuudessa. Taannoin Lil Wayne pyysi sanoituksiaan anteeksi Emmett Tillin perheeltä. PepsiCo on julkistanut yhteistyösopimuksen purkamisesta tiedotteen.

– Loukkaava viittaus kunnioitettuun kansalaisoikeusikoniin ei kuvasta brändimme arvoja, yhtiöstä todetaan.

Yhdysvaltalainen räppäri Lil Wayne on viettänyt runsaasti aikaa otsikoissa musiikin lisäksi myös lukuisten ase- ja huumekohujen vuoksi. Taannoin tähti kertoi suunnittelevansa musiikkibisneksen jättämistä. Yhdeksänvuotiaana musiikkiuransa aloittaneen Lil Waynen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muuassa How to Love, She Will, Lollipop ja Mirror.