Uskomaton syy naisten uskottomuuteen paljastui

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pettäminen on asia, joka jakaa ihmiset usein kahteen kastiin. Toiset katsovat pettämisen olevan vain hetken hekumaa ja tarpeita tyydyttävää toimintaa, josta ei välttämättä edes tunneta huonoa omatuntoa.

Pettämissivusto Ashley Madison toteutti naiskäyttäjillään kyselyn, jossa kartoitettiin heidän perimmäisiä syitä pettämiseen. Yli puolet naimisissa olevista naisista kertoi pettämisen helpottavan heidän avioliittoelämäänsä. Kolmannes naisista lisäsi, että heidän avioliittonsa seksielämä on parantunut hetken hairahduksen jälkeen.

Yleensä luullaan, että avioliitoissa vain mies on se pettävä osapuoli, mutta kyselyn myötä selvisi, että naiset pettävät myös – tosin he tahtovat olla ennemmin salasuhteessa kotielämäänsä parantaakseen kuin ottaa avioeron. Eniten naiset hakeutuvat pettämään, mikäli he eivät saa kotona tarpeeksi huomiota joko henkisesti tai fyysisesti.

Ashley Madison -sivuston perustaja Noel Biderman sanoo Femail Firstille, että lähinnä vain huomionkaipuussa elävät yksinäiset naiset ajautuvat pettämään aviomiehiään. Tosi asia kuitenkin on, että vaikka naiset usein tahtoisivat eron, ei heidän taloudellinen tilanne välttämättä kestä eroa. Naiset uhraavat usein myös oman hyvinvointinsa perheensä eteen, joten samalla kun he pitävät kotiarkea koossa, hakevat he välittämisen tunnetta vieraiden vällyjen välistä.

Yli 60 prosenttia naisesta sanoo pettävänsä avioliiton huonon seksielämän takia. Kun miehet saavuttavat suurimman seksuaalisen aktiivisuutensa parikymppisenä, nousevat naisen himot suurimmilleen vasta 30 – 40-vuoden iässä, jolloin he ovat myös paremmin sinut itsensä ja vartalonsa kanssa.