Slayer-kitaristin kuolinsyy varmistui

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimpiin raskaan musiikin yhtyeisiin kuuluva Slayer on tahkonnut thrash metallia jo vuodesta 1981 lähtien. Alkukuusta musiikkimaailma järkyttyi pahasti, kun yhtyeen kitaristin Jeff Hannemanin uutisoitiin menehtyneen vain 49-vuotiaana.

Muusikon kuolinsyyksi on nyt virallisten tietojen mukaan vahvistettu maksan vajaatoiminta. Aluksi julkisuudessa levisi myös tieto, jonka mukaan Hannemanin kuolemaan liittyisi myös tämän sairastama lihansyöjätauti. Kitaristin epäilleen saaneen harvinaisen taudin hämähäkin puremasta vuonna 2011.

Nyt Slayer on kuitenkin hiljentänyt huhuja Hannemanin kuolinsyystä. Yhtye julkaisi tiedotteen virallisilla verkkosivuillaan, jossa kerrotaan, kuinka alkoholin väärinkäyttö tuhosi kitaristin maksan. Bändin mukaan miehen läheiset olivat tiedottomia tämän terveydentilan huononemisen vakavuudesta lähes muusikon viimeisiin elinpäiviin asti. Yhtye suunnittelee kitaristin muistamista julkisella tapahtumalla vielä tämän kuun aikana.

Slayer-yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Jeff Hannemanin lisäksi toinen kitaristi Kerry King, rumpali Dave Lombardo ja laulaja-basisti Tom Araya. Yhtye on uransa aikana herättänyt kohua esimerkiksi uskonnon vastaisella imagollaan sekä sotaa ja väkivaltaa koskevilla sanoituksillaan. Hanneman ja King valittiin Guitar World -lehden maailman parhaiden kitaristien listalla sijalle 10.