Angelina Jolie menetti molemmat rintansa – tässä syy päätökseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen näyttelijätär Angelina Jolie lukeutuu Hollywoodin tunnetuimpiin ja parhaiten palkattuihin naistähtiin. Pitkän uran tehnyt Jolie tunnetaan lumoavan kauneutensa ja muhkeiden huuliensa lisäksi useista menestyselokuvista, kuten Wanted, Salt ja Changeling – vaihdokas.

Nyt Angelina Jolie on yllättänyt rajulla ilmoituksella. Hän on nimittäin ilmoittanut leikkauttaneensa molemmat rintansa pois huhtikuussa. Syynä radikaaliin päätökseen oli tutkimus, jonka mukaan hänellä oli erityisen suuri riski saada rintasyöpä. Hän kertoi asiasta tiistaina itse The New York Times -lehdelle. Operaatio kesti kokonaisuudessa kolme kuukautta.

– Olen aina pyytänyt lapsiani olemaan huolestumatta, mutta todellisuudessa kannan ”viallista” BRCA1-geeniä, joka nostaa rinta- ja munasarjasyövän riskiä. Päätin minimoida riskiä parhaani mukaan. Päätin mennä ehkäisevään rintoihin kohdistuvaan leikkaukseen. Aloitin rinnoistani, koska rintasyövän riski on minulla suurempi ja operaatio on monimutkaisempi, Angelina kertoi The New York Timesille.

Angelina Jolie teki vaikean ratkaisun, koska hänen äitinsä menehtyi taannoin rintasyöpään vain 56-vuotiaana. Tämän jälkeen Angelina Jolie meni tutkimuksiin, joissa selvisi, että hänellä oli peräti 87 prosentin mahdollisuus saada rintasyöpä.

Brad Pittin kanssa kahdeksan vuoden ajan seurustellut Angelina Jolie oli aiemmin naimisissa Johnny Lee Millerin ja Billy Bob Thorntonin kanssa. Lukuisten Hollywood-kaunottarien kanssa aikoinaan heilastellut Brad Pitt solmi avioliiton Jennifer Anistonin kanssa, joka päättyi surullisen kuuluisasti pettämiskohuun. Liitto kariutui, kun mies tapasi tämänhetkisen avopuolisonsa Jolien yhteisen Mr. & Mrs. Smith.