Miehen sukuelin on jättimäinen muistitikku – siemensyöksyssä jopa 18 700 teraa dataa

Digi Lifestyle Ohhoh! · Stara.fi

Verkossa on jo vuosien ajan levinnyt valokuva, jossa todetaan, että jokainen siittiö pitää sisällään peräti 37,5 megan verran DNA-tietoa. Kyse ei suinkaan ole nettipilasta. Siemensyöksyssä liikkuu jopa satoja miljoonia siittiötä, joten niiden datamäärä on valtava.

Asian voisi kärjistää siten, että satoja miljoonia siittiöitä sisältävät miehen kivekset ovat näiden tutkimustietojen perusteella ihmiskunnan suurimpia tietovarastoja ylittäen moninkertaisesti kaikkien tähän mennessä kehitettyjen teknologioiden tietovarannot.

Eri arvioiden mukaan yksi siemensyöksy sisältää 200 – 500 miljoonaa siittiötä, joten jokaisessa ejakulaatiossa peniksestä voi purkautua jopa 7.100 – 18.700 teran verran informaatiota muutamassa sekunnissa. Tällaiseen tiedonsiirtonopeuteen ei toistaiseksi kyetä teknologisin keinoin.