Haisevista sukista löytyi yllättävä terveysvaara!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Johanna Tukiainen lienee kuuluisin suomalainen, joka on sairastanut horkkataudiksikin kutsutun malarian. Maailman terveysjärjestön mukaan malaria kuuluu maailman pahimpiin terveysongelmiin, ja siihen kuolee vuosittain yli miljoona ihmistä.

Los Angeles Times on nyt julkaissut artikkelin, jonka mukaan malariahyttyset ovat erityisen mieltyneitä hikisukkien hajuun. Asiaan perehtyneet tiedemiehet suosittelevatkin trooppisiin maihiin matkustavia pesemään sukkansa säännöllisesti myös reissun aikana.

Hyttysten levittämä malarialoinen kulkeutuu pistoksen seurauksena ihmisen maksaan, josta se siirtyy veren punasoluihin. Malarian oireet ovat hyvin voimakkaita kuumekohtauksia, joihin liittyy runsaasti tärinää ja hikoilua.