Poliisi löysi miljoonia väärennettyjä kondomeita: ”Kuvottavaa!”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiinan viranomaisten ongelmana ovat vuosikausia olleet väärentäjät, jotka tehtailevat halpoja kopioita esimerkiksi vaatteista, älypuhelimista, alkoholijuomista ja tupakasta. Nyt maassa on paljastettu mittava rikollisrinki, joka on tehtaillut väärennettyjä kondomeja.

Poliisit suorittivat ratsian Jinjiangin kaupungissa sijaitsevaan tehtaaseen, josta he löysivät 4,65 miljoonaa jo pakattua ja lähes 500 kilon verran pakkaamattomia kondomeja. ABC News -verkkosivuston mukaan työntekijät olivat poliisien saapuessa tuotantolinjan äärellä lisäämässä kondomeihin liukastetta. Tehtaan lattia oli täynnä ehkäisyvälineitä, ja poliisit kuvailevat rakennuksessa leijaillutta halpojen liukasteiden hajua kuvottavaksi.

Laittoman tehtaan valmistamia kondomeja myytiin merkkien kuten Durex, Contex ja Jissbon nimissä. Viranomaiset pääsivät väärentäjien jäljille, kun Kiinalaisen Taobao.com-verkkokaupan huomattiin myyvän epäilyttävän halpoja kondomeja. Poliisit ovat pidättäneet yhteensä 37 epäiltyä maan Fujianin, Zheijiangin ja Henanin maakunnista.