Vanhus tunnusti poliisille: ”Pankkiryöstöt olivat harrastukseni”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Osa rikollisista ei välttämättä koskaan löydä tietään lainvalvojien silmien eteen. Joskus rikollinen kuitenkin tunnustaa itse rötöksensä. Kun eräs 78-vuotias sandiegolainen mies pidätettiin pankkiryöstöstä, hän ei säästellyt sanojaan.

Comerican pankin ryöstänyt Dale E. Jenkins avautui välittömästi pidättämisensä jälkeen TV-toimittajalle, ja paljasti ryöstön olevan laajemman rikosaallon osa. Mies on ryöstänyt yhteensä seitsemän pankkia viime vuosien aikana.

– Ryöstän pankkeja. Se on harrastukseni. Jonkun täytyy pitää huolta tämän maan veteraaneista, kertoi Jenkins KGTV-kanavan uutisille.

Mies oli viimeisimmässä ryöstössään uhannut heittää happoa pankkivirkailijan päälle. Huonosti istuvaan pukuun ja fedora-hattuun pukeutunut mies sai pankista saaliikseen vain 80 dollaria, eli 65 euroa. Hänet otettiin kiinni muutaman korttelin päästä pankista.

Vanhus tunnusti syyllisyytensä tuomarille jo ensimmäisessä oikeusistunnossa. Hän halusi oikeuskäsittelyn sujuvan nopeasti, ja kertoi tahtovansa pois kaduilta vankilan suojiin.